Новини проекту
Новий навчальний рік!
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

АЛГОРИТМ ДІЙ ПРАЦІВНИКІВ КРЕМЕНЧУЦЬКОЇ ГІМНАЗІЇ №19 У ВИПАДКУ ВИЯВЛЕННЯ У СПІВРОБІТНИКА, УЧНЯ АБО ПІДОЗРИ НА КОРОНАВІРУСНУ ХВОРОБУ COVID-19

Дата: 16 вересня 2020 о 12:50, Оновлено 16 вересня 2020 о 13:04
195 переглядів

НАКАЗ

07.09.2020                                                     м. Кременчук                                                 № ___ о/д

Про затвердження алгоритму дій

чергового адміністратора,

педагогічних працівників,

медичного працівника гімназії № 19

 при виявленні у співробітника або

учні підозри на коронавірусну

хворобу COVID-19

     На виконання Постанови головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 року № 50 "Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв'язку з поширенням корона вірусної хвороби (СЩМЫВ-19)", наказу управління охорони здоров'я та

департаменту освіти виконавчого комітету Кременчуцької міської ради від 31.08.2020 року № 77 о/д "Про затвердження алгоритму дій медичних працівників закладів загальної середньої освіти м. Кременчука при виявленні у співробітника, учня або вихованця закладу освіти підозри на коронавірусну

хворобу COVID-19" та з метою запобігання поширенню захворювань серед учнів та працівників закладу

НАКАЗУЮ:

  1. Затвердити алгоритм дій чергового адміністратора у випадку виявлення у співробітника, учня гімназії № 19 підозри на коронавірусну хворобу COVID-19 (Додаток 1).
  2. Затвердити алгоритм дій педагогічних працівників у випадку виявлення у співробітника, учня гімназії № 19 підозри на коронавірусну хворобу COVID-19 (Додаток 2).
  3. Затвердити алгоритм дій сестри медичної у випадку виявлення у співробітника, учня гімназії № 19 підозри на коронавірусну хворобу COVID-19 (Додаток 3).
  4. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

                 Директор                                         Т. ЛОБАН

 

Додаток 1

Алгоритм дій чергового адміністратора Кременчуцької гімназії №19 Кременчуцької міської ради Полтавської області у випадку виявлення у співробітника, учня  підозри на коронавірусну хворобу СОVID – 19

  1. Забезпечує своєчасне реагування працівників закладу на випадки виявлення у співробітників, учнів підозри на коронавірусну хворобу COVID – 19.
  2. Забезпечує виконання затвердженого алгоритму дій педагогічних працівників, медсестри  гімназії.
  3. Контролює готовність спеціально відведеного приміщення для ізоляції співробітників, учнів.
  4. Забезпечує переведення класу, в якому навчається учень з підозрою на коронавірусну хворобу,  до іншого кабінету для унеможливлювання контакту з іншими особами в коридорі та проведення дезінфекції й провітрювання кабінету, в якому перебувала хвора особа.
  5. Надсилає  екстрене повідомлення про підозру на захворювання до департаменту освіти.
  6. У разі отримання позитивних результатів лабораторних досліджень, ознайомлює педагогічний колектив з  наказом директора по гімназії  про перехід класу, у якому перебувала хвора дитина та інші контактні особи, на самоізоляцію на 14 календарних днів та дистанційне навчання. (Якщо захворювання підтвердилось і в контактних осіб хворого учня, директор школи може ухвалити рішення про перехід на дистанційне навчання кількох класів або всієї школи, залежно від кількості підтверджених випадків).
  7. У разі виявлення скарг з боку дорослої особи, контролює відокремлення даної людини від інших працівників та учнів до медичного кабінету; очищення техперсоналом поверхонь, до яких торкався хворий.
  8.  У разі  отримання позитивних результатів лабораторних досліджень,  ознайомлює педколектив із  наказом директора по гімназії про перехід усіх контактних осіб на самоізоляцію на 14 календарних днів.
  9. Забезпечує дотримання Регламенту роботи Кременчуцької гімназії №19 Кременчуцької міської ради Полтавської області в умовах «зеленого» рівня епідемічної небезпеки.

 Додаток 2

Алгоритм дій педагогічного працівника Кременчуцької гімназії №19 Кременчуцької міської ради Полтавської області у випадку виявлення в учня  підозри на коронавірусну хворобу СОVID – 19

1.Класний керівник (початкова школа) зустрічає дітей на подвір’ї гімназії та опитує учнів про їхнє самопочуття.

2.На першому уроці вчитель - предметник (у 5 – 9 класах) опитує дітей про їхнє самопочуття.

3. Якщо в учня виявлено ознаки гострого респіраторного захворювання, учитель дистанційно (телефоном) інформує чергового адміністратора  та медпрацівника.

4.Учитель заспокоює дитину й передає її медичному працівнику.

5. Учитель проводить інструктаж з дітьми, які були в контакті з дитиною з ознаками хвороби.

5. Учитель ( класний керівник) забезпечує переведення класу, де перебувала хвора особа, до іншого приміщення для унеможливлювання контакту з іншими особами в коридорі та дезінфекції кабінету цього класу.

6. Класний керівник невідкладно інформує  про випадок захворювання батьків або законних представників. 

7. Педагог допомагає медичній сестрі визначати коло контактних осіб.

8. У разі отримання позитивних результатів лабораторних досліджень, класний керівник забезпечує виконання наказу директора про перевід дітей класу на самоізоляцію на 14 днів та дистанційне навчання.

9. Якщо вчитель відчув симптоми захворювання, він негайно звертається до медичної сестри для застосування подальшого алгоритму дій.

10.  Якщо вчитель захворів на COVID – 19, контактні особи не виходять на роботу і звертаються по допомогу до сімейного лікаря.

11. Педагогічні працівники   не розголошують імені хворого учня або того, в кого підозрюють COVID-19, – це питання лікарської таємниці та убезпечення від можливого булінгу і стигматизації через коронавірусну хворобу.

Додаток 3

Алгоритм дій медичного  працівника Кременчуцької гімназії №19 Кременчуцької міської ради Полтавської області у випадку виявлення у співробітника,учня  підозри на коронавірусну хворобу СОVID – 19

  1. Після повідомлення вчителя телефоном про скаргу дитини на погане самопочуття медична сестра негайно відокремлює учня від інших працівників та дітей до ізоляційної кімнати.
  2. Медична сестра знаходиться біля хворого в масці, одноразових медичних рукавичках, із дотриманням відстані не менше 2-х метрів.
  3. Медсестра інформує батьків про появу респіраторних симптомів у дитини.
  4. Медична сестра зв’язується телефоном із завідувачем дитячої амбулаторії центру ПМСД, на території якого знаходиться навчальний заклад, надсилає повідомлення форми 058/о. Завідувач дитячої амбулаторії центру ПМСД проводить опитування батьків за допомогою телефонного зв’язку, визначає  тактику подальшого медичного спостереження чи лікування. Хвора дитина продовжує лікування під медичним спостереженням лікаря ПМД.
  5. Якщо крім ознак респіраторної хвороби є задишка, стійкий біль у грудній клітці, значне підвищення температури тіла, діарея, порушення свідомості, медичний працівник здійснює виклик екстреної медичної допомоги та інформує про це батьків дитини або особу, яка їх замінює.
  6. Медична сестра працює з епідеміологами й допомагає визначати коло контактних осіб.
  7. Медсестра  не розголошує імені хворого учня або того, в кого підозрюють COVID-19, – це питання лікарської таємниці та убезпечення від можливого булінгу і стигматизації через коронавірусну хворобу.
  8. Якщо ознаки респіраторної хвороби виявлені у дорослої особи, загальний стан якої легкий або середньої тяжкості, медичний працівник інформує відповідальну особу центру первинної медико – санітарної допомоги, на території якого розташований заклад освіти.

Медичний працівник центру ПМСД проводить опитування особи, визначає тактику подальшого медичного спостереження чи лікування.

  1. У разі потреби для дорослої хворої людини медсестра викликає швидку медичну допомогу.
  2. Медичний працівник реєструє випадки захворювань у журналі реєстрації форми 060/о.

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.